Skoljoggen 2015

skoljoggen

Information till elever och föräldrar

Torsdagen den 17/9 kommer Rinnebäcksskolan att genomföra skoljoggen. Skoljoggen är Sveriges största motionslopp med över en halv miljon deltagare. Alla som deltar gör en insats för sin egen hälsa, men också för barn som har haft en tuff start i livet.

I samband med Skoljoggen kan elever, föräldrar, skolpersonal och andra vara med och bidra till att hjälpa andra till ett bättre liv. Sedan länge finns den så kallade Springslanten med i arrangemanget Skoljoggen. Olika organisationer har fått ta del av gåvorna och sedan tre år tillbaka är det SOS Barnbyar som använder insamlingen till Astrid Lindgrens barnby i Bouar i Centralafrikanska republiken. Se gärna informationsfilmen :https://www.youtube.com/watch?v=GeRn5Pmb1B0#t=24

Om man vill samla in pengar till Springslanten så lägger man pengarna i ett kuvert och lämnar till sin klasslärare.

Ni kan även välja att ”swisha” valfritt belopp på telefonnummer: 123-9011263 så kommer pengarna direkt in på Skoljoggens 90-konto. Skriv Skoljoggen som mottagare och skolans namn som avsändare.

Alla elever på Rinnebäcksskolan deltar i loppet som går på skolans område. Precis som förra året så gäller det att samla varv till sin klass. Den klass som har sprungit flest antal varv i snitt/elev får ett litet pris. Eleverna ska ha gymnastikkläder med sig denna dag, samt handduk och duschgrejer. Ta gärna med vattenflaska. Samtliga elever får en frukt och en dricka efter genomfört lopp. Eleverna slutar och börjar skoldagen i vanlig tid.