Kategorier
Viktigt

God Jul och Gott Nytt År önskar vi på Rinnebäcksskolan!

godjul

Fadderbarn:
Rinnebäcksskolan har, sedan några år, ett fadderbarn via Barnfonden. Hon heter Kouraba Traore, är i tioårsåldern och bor med sin familj i en liten by i Mali. Förutom årsavgiften skickar skolan en extra gåva till henne vid jul. Det är elevrådet på skolan som ansvarar för fadderbarnet.

fadderbarn

Förra året fick elevrådet förfoga över en del av vinsten från julmarknaden och valde då att köpa olika gåvor från Barnfonden. De valde att köpa bla mamma-kit och myggnät och de valde att det skulle gå till både Afrika och Sydamerika.

I år har skolledningen beslutat att elevrådet ska få förfoga över hela vinsten från julmarknaden. Hälften av vinsten ska gå till vårt fadderbarn och gåvor från Barnfonden och hälften ska gå tillbaka till eleverna på skolan.
Gå gärna in på www.barnfonden.se och läs mer om organisationen.

Julmarknaden:
Julmarknaden gav 16.000 kronor i överskott detta år. Vi hoppas att elevernas fina alster kommer till glädje på olika sätt nu i julen!

8000 kronor kommer alltså att gå till Bistånd genom Barnfonden. Dels till fadderbarnets årsavgift och resten till stöd genom BarnFonden där Elevrådet kommer att få bestämma hur pengarna fördelas.

Resterande överskott går tillbaka till Rinnebäckskolans elever. Elevrådet är med och beslutar på vilket sätt överskottet ska komma eleverna tillgodo i dialog med klassråden.

och så en liten påminnelse:
Det har kommit till vår kännedom att elever cyklar till skolan utan vare sig reflexer eller cykelbelysning i vintermörkret. Skolan har delat ut reflexer till alla elever. Påminn gärna era barn om att använda reflexer och cykelbelysning i vintermörkret för allas säkerhet.

God Jul och Gott Nytt År
önskar Peter med personal