Sommarläsningstips!

Här får du tips på sommarläsning, olika för varje årskurs! Du kan givetvis välja böcker från en annan årskurs än den du går i om du vill! Alla böcker som lånas på skolbiblioteken får du låna hela sommarlovet, återlämningsdatum är den 21/8!

Det är viktigt att hålla igång läsningen under sommaren då forskning visar att om en inte läser något på hela sommaren så tappar en läsförmåga och behöver ta en del av höstterminen för att hämta igen den, det kan ta ända upp till 3 månader! Så är det med allt en lärt sig, bara för att en kan nåt så kan en inte sluta träna. Så träna läsförmågan i sommar!

För fler boktips finns en länk till Skolbibliotekariernas blogg, Biblioteksbubbel, och en länk till folkbiblioteken i Kävlinge/Lödde längst ner på sidan.

Ha en riktigt skön sommar!

Biblioteksbubbel

Kävlinge biblioteks webbplats