Luridiumtjuven

Bokens huvudperson William Wenton bor i Norge, dit famlijen brådstörtat flyttade när hans morfar mystiskt försvann, och William och hans pappa var med om en otäck bilolycka som gjorde hans pappa rullstolsbunden. Trots att flytten var panikartad så fick familjen med sig hela morfaderns bibliotek, som är Williams tillflyktsort. William är otroligt duktig på att lösa koder, och när han ser att en utställning med världens mest komplicerade kod kommer till Oslo så känner han att han bara måste dit. Föräldrarna säger tvärt nej, William får på inget vis i världen utmärka sig, men till Williams lycka så bestämmer sig hans lärare för att hela klassen ska åka dit. Väl på plats så gör slumpen att William erbjuds att prova på att knäcka koden, och det gör han, trots att ingen av världens kodexperter lyckats! Men nu börjar en jakt på William och hans familj och det uppdagas hemligheter om hans morfars försvinnande, hela Williams värld förändras…

Boken är skriven av Bobbie Peers som har skrivit två böcker till om Wiliam, Kryptalportalen och Orbulatoragenten . Orbulatoragenten kommer ut i vår.