Ishavspirater av Frida Nilsson

“-Berätta om Vithuvud, brukade Miki säga till mig när vi låg i utdragssoffan och skulle sova om kvällarna.”

Miki, det är Siris lillasyster, och anledningen till att Siri ger sig ut på Ishavet. Vithuvud , det är den fruktade piraten på skeppet Korpen, han som struntar i alla skatter och bara rövar bort barn… En dag när Siri och Miki som vanligt ger sig ut för att hitta mat till familjen, som består av de båda flickorna och deras gamla pappa, så är skäret med snöbär nästan tomt på bär. Siri ber Miki att gå över på andra sidan för att det ska gå fortare att samla de få bär som finns. Miki vill inte, av rädsla för att bli bortrövad, men Siri övertalar henne. Bara en lite stund därpå så hör Siri ett skrik från Miki, och när hon kommer över på andra sidan skäret så stelnar hon till av fasa, ute på redden ligger Korpen, och på väg dit är en liten roddbåt, med Miki och två pirater i!!!!

Historien om Vithuvud berättar att de barn han rövar bort får slita resten av sina liv med att hacka fram diamanter i hans diamantgrottor, och det är ett sådant hårt liv att deras liv blir kort. Siri skyndar sig hemåt för att be om hjälp, men ingen, ingen alls vill ta upp jakten på Korpen, alla är rädda för Vithuvud. Flickornas gamla pappa bestämmer sig för att mönstra på ett skepp som ska ta honom till Seglen, tillhållet för pirater, för att se om han kan rädda Miki. Siri står inte ut med att förlora sin pappa också, så hon bestämmer sig för att hon ska ta upp jakten på Vithuvud och Miki själv, och smiter iväg till skeppet innan pappan vaknar.

På sin resa över Ishavet träffar Siri många personer, en del hjälper henne och en del vill absolut inte att hon ska förarga Vithuvud, hans hämnd kan vara förskräcklig! Ingen vet dessutom exakt var Vithuvuds ö ligger. När hon väl kommit till Seglen, tänker Siri att någon vet råd.

Historien är rysligt spännande men får tack och lov ett lyckligt slut och ondskan besegras av det goda. men vägen dit är krånglig och är de onda verkligen bara onda?

ishavspirater